KAKO UZ POMOC FLORITERAPIJE POJACATI IMUNITET ORGANIZMA TOKOM ZIMSKOG PERIODA?

KAKO UZ POMOC FLORITERAPIJE POJACATI IMUNITET ORGANIZMA TOKOM ZIMSKOG PERIODA?

Floriterapija predstavlja blag, prirodan način lečenja, u okviru koga se koriste esencije od cveća, specijalno izabranog i obrađenog. Cilj je da se obnovi harmonizacija psihe i tela pacijenta. S obzirom da predstavlja holistički način lečenja, deluje na sva tri nivoa - mentalnom, fizičkom i duhovnom.

Rešenje za mnoge teškoće

Kalifornijske cvetne esencije se bave problemima savremenog čoveka, kao što su: stres, anksioznost, seksualne disfunkcije, bolesti zavisnosti, partnerski odnosi, problemi dece različitih uzrasta... Tačnije, mogu da budu od pomoći u mnogim životnim oblastima.

U duhu nastupajućeg perioda

Mnoge obaveze, povećan stres usled vremenskih prilika (posebno variranja temperature), ali i finansijskih neprilika, koje nekim profesijama donosi uspavani zimski period - faktori su koji neretko dovode do slabljenja imuniteta. Da biste ojačali opštu otpornost organizma, pridržavajte se već dobro poznatih pravila, i obezbedite sebi: redovan i zdrav san, balans između posla i opuštanja, izbegavanje pušenja i alkohola, redovnu i zdravu ishranu, umerenost u svemu, i radovanje svakodnevnim malim stvarima.

Zdravi i tokom zime

Kao dodatnu podršku za zimski period, predlažemo vam korišćenje nekoliko Kalifornijskih cvetnih esencija.

● Self-Heal je cvetna esencija koja pojačava sopstvene snage za održavanje i zadržavanje zdravlja, jača samoodgovornost kao put ka samoisceljenju, i razvija snagu za oporavak tela. Korisna je u svim slučajevima virusnih i teških oboljenja.

● Nasturtium se koristi u slučaju oslabljene vitalnosti i imuniteta, naročito kod osoba koje se svakodnevno intelektualno naprežu.

● Garlic se koristi kod slabih osoba, sklonih prehladama i infekcijama, naročito kada su ovi simptomi praćeni nervozom ili strahom kod dece.

● Aloe vera je odlična za one koji suviše rade, pa su iscrpljeni, iznureni. Ona dovodi do balansiranja i obnavljanja životne sile.

● Crab Apple se koristi kao podrška za povećanje efikasnosti dijetetskih programa za pročišćavanje, kao i kod posta ili detoksikacije organizma.

● Nicotiana je izvrsna pomoć ako u ovom periodu odlučite da prestanete da pušite. Ona će vam održati unutrašnji, psihički i emotivni mir, i omogućiti duboko i smireno disanje.

Ovo su samo bili predlozi cvetnih esencija pogodnih za održavanje i jačanje imuniteta. U razgovoru sa terapeutom, za svaku osobu se dolazi do prave kombinacije, koja će da ojača i harmonizuje telo i duh. Cvetne esencije su blage, nemaju nikakve štetne posledice, a njihovo dejstvo je empirijski dokazano. Mogu da ih koriste i trudnice, i deca, i osobe iscrpljene nakon bolesti.

Čovek je kompleksno biće, čiji um i telo ne mogu da se posmatraju razdvojeno. Svaki čovek ima neku svoju «priču», osećaje, snove i potrebe - koji formiraju celinu, ono što on jeste. Traženje «cveta koji leči», znači pogled unutra, upoznavanje sebe samog, stvaranje osećaja ispunjenosti i zadovoljstva samim sobom.

Danijela Dimitrić, praktičar Kalifornijskih cvetnih esencija